Beschrijving

WONEN IN DIT UNIEKE APPARTEMENT IN DEZE BIJZONDERE WATERTOREN IS ÉÉN GROTE BELEVENIS!!!

De watertoren is tussen 2006 en 2008 verbouwd tot 5 luxe appartementen met twee woonlagen per appartement.
Naast de toren heeft ieder appartement een eigen overdekte parkeerplaats en op de begane grond een inpandige berging.

De watertoren heeft een kenmerkende vorm en biedt u fantastische vergezichten over Olst en de rivier de IJssel. Boven op de toren kunt u op een heldere dag tot aan Zwolle en Deventer kunt kijken. Zelfs de Johanneskerk in Heerde is dan goed te zien.

De eigenaar aan het woord:
Wij zijn gevallen voor het industriële karakter van het gebouw, te zien aan o.a. de nog zichtbare randen van de bekisting in de muren en plafonds, de buizen en afsluiter, de ronde vorm van het voormalige waterreservoir, de verrassende hoekjes tussen het ronde reservoir en de achthoekige buitenmuur én de vrijheid van wonen met in alle windrichtingen het prachtige uitzicht. Kortom: KARAKTER!

De appartementen zijn bereikbaar met een lift of via het trappenhuis en hebben een speelse indeling, mede door de steunpilaar in het midden van de woonruimten. Door de vele raampartijen rondom heeft u veel lichtinval.

Dit bijzondere maisonnette appartement is gelegen op de vijfde en zesde woonlaag van de watertoren. Vanuit de lift komt u uit bij uw voordeur en bereikt u de entree van het appartement op de vijfde woonlaag.

Het centrum van Olst met diverse winkels, openbaar vervoer en voorzieningen is op loopafstand gelegen. Olst is gelegen aan de IJssel tussen Deventer en Zwolle met zijn fraaie uiterwaarden waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Indeling

Eerste woonverdieping:
Entree/hal met videofoon installatie, garderobe en toilet met zwevend closet en fonteintje. De ruime woonkamer heeft rondom veel lichtinval door de aan alle kanten aanwezige ramen. De huidige eigenaren hebben een scheidingswandje geplaatst tussen de keuken en de zithoek. De luxe keuken (2017) is voorzien van een vaatwasser, koelkast, kookplaat en afzuigkap. In de bijkeuken/berging is er een opstelplaats voor de cv-ketel, meterkast en de warmte-terug-win-installatie (2020).

Eerste verdieping

Tweede woonverdieping:
Met een vaste trap naar boven kom je op de 6e woonlaag van de watertoren met een ruime overloop,  3 slaapkamers, een badkamer vv. een 2e toilet, wastafel met vaste kasten, een inloop douche en de aansluiting voor de wasmachine.
Vanuit iedere ruimte heb je een fantastisch uitzicht over Olst en zijn omgeving.

Bijzonderheden

In de onderbouw bevindt zich de berging die bij het appartement hoort.
Buiten kan naast de toren geparkeerd worden onder de carport.
De watertoren is ontworpen door de architecten P.J. de Gruyter en C. Poederoyen.
De toren heeft een hoogte van 42 meter.
Het woonoppervlak is 128 m2.
De servicekosten bedragen € 150,- per maand.

LAAT U VERRASSEN DOOR DIT BIJZONDERE APPARTEMENT!

Kenmerken